Selecteer een pagina

PORTFOLIO

Iedere illustratie heeft voor mij een verhaal. Dat moment dat ik buiten liep in een donker bos. Dat moment wanneer ik allumiumfolie propjes maakte. Dat moment waarop ik kraftpapier oppakte en per direct verliefd werd. Dat moment waarop ik de achterkant van de perforator open trok en een schat aan confetti ontdekte. Ik ontdek, werk en verwonder. Dat is mijn proces. Dat is het allerliefste wat ik op de hele wereld doe. Dat is waar ik me keer op keer me in verdwaal. Totdat een resultaat ontstaat zodat de platen hieronder.

Veel kijkplezier!

Irene.

wist-je-dat

… ieder element in elke illustratie een unieke handgemaakte structuur heeft?

Je kunt o.a. bakpapier, allumiumfolie, confetti, binnenkant van een cadeauballon, inpakkarton, plakband, vingerverf, bubbeltjesplastic terugvinden in de illustraties.

… het gras van de tekening van Lucy en Witje gemaakt is van confetti? En het gras bij Roodkapje van confetti én de binnenkant van zo’n grote cadeauballon?

… alle illustraties een combinatie van analoog en digitaal zijn?

… Stevie het Vuurvliegje een meisje is dat op zoek is naar wat zij het allerleukste vind om te doen zodat haar lampje gaat branden en onderweg ontdekt wat haar andere vriendjes het allerleukste vinden om te doen?

… Stevie het Vuurvliegje zal gaan stralen als nooit eerder gezien?

… de Gevlekte Beestenbende een collectie van dieren is ontstaan uit waterverf vlekken?

… de illustraties over Kikker onderdeel zijn van de inzending voor Pixi Awards 2020 over de geboorte van een heel bijzonder lammetje waarvoor iedereen heel stil moet zijn want anders…?

Irene de Kroon

Locatie

Utrecht

telefoon

+316 15520406