Me, Myself & Irene

Mijn naam is
Irene Johanne Rijkje de Kroon. Ik ben vernoemd naar mijn oma, iets waar ik erg trots op ben. Ik ben illustrator en creatief ondernemer. Ik maak kleurrijke verhalen in beeld en tekst voor kinderen met als doel een bijdrage te leveren aan een mooiere en inclusieve wereld waarin iedereen mag zijn wie hij of zij is.

CV

EVENTS

Mijn werk

Portfolio

Mijn verhaal

In 2017 heb ik alle moed van de wereld bij elkaar gepakt en heb ik mijn hart gevolgd. Vanaf dat moment teken ik iedere dag, maak ik iedere dag en STRAAL IK IEDERE DAG.

EVEN VIJF WEETJES OVER MIJ DIE JE WIL WETEN  VOORDAT WE HET VERHAAL IN DUIKEN.

1. De feiten en fabels: geboren in 1989 – op postcode 3956 EC te Leersum. Blijkbaar met onweer tijdens een warme zomernacht. Nu 1,67m en ik woon 405 postcodes verderop.
2. Ik ben vrouw, (bonus)moeder, illustrator, schrijver, hardloopster, tennisser, schipper, danser, dromer-denker-doener-in-1.
3. We hebben alle leeftijdscategorieën kinderen in ons samengestelde gezin. Een peuter, een tiener en een volwassene.
4. Ik ben een echte NERD. Ik heb een Master, Bachelor, 2 Post-HBO’s en stapels cursussen, trainingen en opleidingen gevolgd. Ik ben misschien wel een learning-addict. *gniffel, gniffel*
5.  Ik ben gek op kaas met truffel en een zachte volle whisky. Mijn lievelingsplek is het Centraal Museum Utrecht. Mijn stad en mijn thuis is Utrecht.

 

NU HET VERHAAL VANAF HET BEGIN

Als klein meisje was ik veel buiten. Ik ben een echte bouwer, maker, bedenker en doener. Ik hou van creëren met mijn handen, hoofd en hart. Maar ergens ben ik dat onderweg kwijtgeraakt. Wel had ik altijd een enorme gedrevenheid om het goede te doen. Om een bijdrage te willen leveren aan een betere (werk)omgeving. En aan ontwikkeling van een medewerker of leider. Voor 2017 werkte ik als adviseur, trainer en coach. Ik heb veel gezien, gehoord en geleerd over diverse bedrijven, culturen en mensen. 

De bouwer, bedenker en maker in mij begon steeds meer te rommelen.

Tot ik in 2017 de knoop doorhakte en mijn hart ben gaan volgen. Ik heb mijn maximale sponsvermogen aangezet en ik ben naar de Summerschool van de Master of Childrenbook illustrations in Cambridge gegaan. Ook heb ik de Prentenboeken opleiding van ImmerUrlaub afgerond en zo de eerste versie van mijn portfolio opgebouwd. En om mijn aquarelvaardigheden te verdiepen ben ik lessen gaan volgen van Hannie Rieuwerts (voorzitter Internationaal Watercolor Society en wat mij betreft de allerbeste aquarellist in Nederland). 

En nu zijn mijn illustraties zijn te zien in diverse exposities en  worden verkocht via diverse kanalen waaronder bol.com en via de webshop.

 

Opleiding

Bachelor – Economie & Management

Facility Management: afgestudeerd op onderzoek naar invloed van flexibele werkomgeving op gedrag en relatie van medewerkers en leidinggevenden.
2010 – 2012

Master of Science – Sociale wetenschappen

Beleid, communicatie en organisatie: specialisatie in verandering en advies. 
2010 – 2012

Illustratie educatie

o.a. Summerschool MA of Childrensbook Illustration, Urlaub Prentenboek Basis & Gevorderden, Urlaub Stijlreis, Aquarellessen Hannie Rieuwerts, The Creatives Club een jaar coaching.
2017 – 2020

 

Masterclass 2021 – kinderboek schrijver en auteur Mark Janssen

Een jaar begeleiding en mentorschap van Mark Janssen tijdens het ontwikkelen van een prentenboek. Dummybook en drie uitgewerkte spreads gedeeld met 11 uitgeverijen in Nederland en België. Zie de illustraties in mijn portfolio.
feb – Dec 2021

 

Events

Expositie Stevie en haar vriendjes…

Bibliotheek Utrecht – Vleuterweide

maa – jul 2020

KunstKerstShop @Kunstlint

Leidsche Rijn – Vleuten

10-13 en 17-20 Dec 2020

Kunstroute Bloei @Kunstlint

Leidsche Rijn – Vleuten – De Meern

maart 2021

KunstKerstShop @Kunstlint

Leidsche Rijn – Vleuten – De Meern

17-24 dec 2021

Awards

Winner online competitie Gumclub

Gumclub Utrecht

2018

Hoe ik werk

Ik ben gek op structuren. In alles wat ik om me heen zie en in mijn handen krijg, denk ik direct: hoe zou dit op papier werken? Kan ik hier iets mee creëren?

Alles is materiaal

Ik werk dan ook het liefst met alledaagse materialen. Denk aan bubbelplastic, aluminiumfolie, bakpapier, confetti en kraftpapier. 

Van deze materialen maak ik structuren die ik verwerk in mijn illustraties. Daarnaast werk ik voornamelijk met aquarelverf een Oost-Indische inkt. 

INCLUSIEVE PRENTEN EN VERHALEN VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN

Email

irene@irenedekroon.nl

locatie

Utrecht

%d bloggers liken dit: