MIJN AVONTUREN #2: WERK ONTDEK EN VERWONDER

••• Ik begin niet voor niets bij het woord WERK. Waarom? Omdat IdK Illustraties mijn werk is. Het is onderdeel van mijn werkweek, van mijn leven. Echter, het IS niet mijn leven. En wat is WERK voor mij? Showing up. Er zijn, werken, beginnen. Iedere dag weer bouwen aan mijn droomdoelen.

Vandaag was zo’n dag dat de ochtend compleet anders startte dan gedacht. Meebewegen met wat er gebeurt thuis, planningen loslaten en gaan. Gevolgd door ruimte maken voor wat er is, nieuwe planning maken en gewoon genieten van onderweg zijn. En weet je wat het is? Ik heb alsnog de belangrijkste zaken behaald die ik wilde behalen deze week. Misschien zelfs nog wel meer. Dat in combinatie met verkoudheid, slecht slapen en de 7e (!) coronatest (mede mogelijk gemaakt door een peuter die weer naar het KDV gaat). 

Bij WERK hoort voor mij ook dat ik elke dag een tekening maak in mijn schetsboek. Los van alle gekkigheden thuis, administratie, marketing opdrachten, website bouwen en alle andere rompslomp die je hebt als je creatief ondernemer en moeder bent. Een dag zonder maken voelt als een dag niet geleefd. 

ONTDEK staat voor mij niet alleen voor het ontdekken van nieuwe structuren, materialen en (kinder)avonturen. Het staat ook voor het continu ontdekken van nieuwe vaardigheden, van weggestopte herinneringen, van de beeldbank die ik mijn hoofd heb gebouwd de afgelopen jaren. Ook het ontdekken van mijn vaardigheden en (hele grote mate van) doorzettingsvermogen om mijn website met webshop te voltooien. (Neem van mij aan: wees niet zo eigenwijs als ik en huur iemand in! Het is een vak apart lieve mensen!)

VERWONDER zit voor mij vandaag vooral in het kijken naar alles wat ik de afgelopen jaren al gemaakt heb. Door mijn portfolio zo te bekijken in één overzicht op de website glimlach ik van oor tot oor. Ik verwonder me over de interessante en lieve mensen die ik ontmoet heb die mijn leven rijker maken. Mensen die ik bewonder. Met wie ik avonturen beleef die mij keer op keer weer verwonderen.

Zo zijn die drie woorden dus geen  werkmantra zoals in de managementboeken. Het zijn drie milde begrippen die mijn dankbaarheid onder woorden brengen. 

•••

Per 1 maart gaat deze website officieel live en ik kijk er voor het eerst in het proces echt naar uit! 

 

Liefs,
Irene.

Ps. Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

IdK.

“Toen ik deze pagina opende, ben ik begonnen met typen. Zonder teruglezen. Zonder na te kijken. Werk ontdek en verwonder. Ik wens dat iedereen toe!”