MIJN AVONTUREN #1: KANTOORTJE SPELEN

••• Welkom op mijn blog pagina. Dit is mijn eerste blog. Hier deel ik mijn avonturen als creatieve ondernemer, illustrator, vrouw, mens, (bonus)moeder etc. Alles wat mij, mij maakt.

Het einde van het jaar 2020 nadert. Ik neem mijn belangrijkste (zakelijke) beslissingen altijd in de zomervakantie. Dat is voor mij een moment van zon, energie, opladen en herijken. De periode tot de jaarwisseling staat voor mij dan altijd in het kader van zaken afronden en afsluiten. Zo ook nu.

Toen ik 10 jaar was en een kijkdoos moest maken over mijn werk in de toekomst maakte ik een kantoor. Ik wist niet wat ik wilde worden. Ik wilde kantoortje spelen. Punt. Hier moet ik nog steeds een beetje om gniffelen.

Drie jaar geleden startte ik mijn creatieve bedrijf vanuit huis. Vervolgens heb ik een jaar een studio gedeeld met de leukste illustratoren en fotograaf. Door de komst van de kleine wilde ik dichter bij huis. Iets voor mezelf.

En ja hoor. Een echt KANTOOR kwam op mijn pad. Een echt kantoor in HOOFDLETTERS geschreven. Duidelijk. Een ruimte voor mezelf. 35m2. Naambordje bij de deur. Een oude senseo koffiemachine. Zelfgemaakte workshoptafel. Groene muurschildering. Overal krantenknipsels en inspiratie aan de wand. Verstelbaar tekentafel. Yes! Nu kan ik mezelf een echte illustrator noemen. Tenminste, achteraf gezien is dat wat ik dacht.

Door deze gekke omstandigheden en de COVID lockdown heb ik (noodgedwongen) ervaren hoe het is om weer vanuit het huis, de tuin en het park te werken. Ik ben ontzettend dankbaar. De les die ik leerde was: ik BEN een illustrator. Punt. Ik maak verhalen in beeld en tekst voor kinderen om een mooiere en inclusieve wereld te maken. En ik heb daarvoor alleen mezelf nodig! Punt.

Mede daarom vertrek ik volgende week uit de ruimte in Creatieve Werkplaats Vleuten. Door los te laten dat ik een kantoor nodig heb, gaan er weer nieuwe deuren open. Nu al nieuwsgierig naar de nieuwe avonturen die ik ga beleven… Ik beloof dat ik jullie op de hoogte houd. •••

 

Liefs,
Irene.

Ps. Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

in Werkplaats Vleuten.

“De periode tot de jaarwisseling staat voor mij in het kader van zaken afronden en afsluiten. Zo ook nu.”