PORTFOLIO

Iedere illustratie heeft voor mij een verhaal. 

Dat moment dat ik buiten liep in een donker bos. En wanneer ik allumiumfolie propjes maakte. En het moment waarop ik kraftpapier oppakte en per direct verliefd werd. Of het moment waarop ik de achterkant van de perforator open trok en een schat aan confetti ontdekte. Dat combineer ik met inkt op natuurlijke basis, (aquarel)potloden, pastelkrijt, neocolors en alles wat nog meer structuren en vlakken kan maken.

Ik ontdek, werk en verwonder.

Dat is mijn proces. En dat is het allerliefste wat ik op de hele wereld doe. Dit is waar ik me keer op keer me in verdwaal. Totdat een resultaat ontstaat zodat de platen hieronder.

 

KLIK vooral op iedere illustratie om van dichtbij te bekijken. Veel kijkplezier!

Irene.

Mijn illustraties

Een selectie van mijn schetsboekavonturen deze maand

wist-je-dat

… ieder element in elke illustratie een unieke handgemaakte structuur heeft?

Je vindt onder andere de structuren van bakpapier, allumiumfolie, confetti, cadeauballon, bubbeltjesplastic terug in de illustraties.

… ik heel graag met materialen, schaar en lijm werk maar op de een of andere manier steeds ook weer digitaal verliefd wordt op ProCreate?

… alle illustraties dan ook een combinatie van analoog en digitaal zijn?

… het verhaal Naar de haaien gaat over een vader en dochter die een dag naar de dierentuin gaan. Ieder met hun eigen doel. Papa wil graag alle dieren zien, Amy wil direct naar de shop om een knuffel te kopen. De grootste die er is. Hoe gaat dit nog een leuke dag samen worden

… het verhaal De broers-en-zussenfoto gaat over de schoolfotodag van de tweeling en op school horen ze dat ze met al hun broers en zussen op de foto mogen. Dan moeten ze hun grote (half)zus Lois gaan halen. Bij haar school, sport of haar moeders huis. Zullen ze haar vinden en samen op de foto kunnen? Een verhaal over onvoorwaardelijke liefde tussen drie kinderen in een samengesteld gezin. 

… deze laatste twee verhalen zijn gemaakt tijdens de opleiding Beeldverhaal onder leiding van Ellen Vesters. De verdieping die ik zocht nadat ik eerst een jaar onder begeleiding van Mark Janssen aan een boekidee heb gewerkt. Ik ben zo dankbaar voor de hulp en leermeesters die ik heb mogen ontmoeten! Vanaf februari tot en met juni 2024 zijn de verhalen Naar de haaien en De broers-en-zussenfoto ook te zien in de Talent in Beeld tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum. 

 

INCLUSIEVE PRENTEN EN VERHALEN VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN

Locatie

Utrecht