PORTFOLIO

Iedere illustratie heeft voor mij een verhaal. 

Dat moment dat ik buiten liep in een donker bos. En wanneer ik allumiumfolie propjes maakte. En het moment waarop ik kraftpapier oppakte en per direct verliefd werd. Of het moment waarop ik de achterkant van de perforator open trok en een schat aan confetti ontdekte. Dat combineer ik met inkt op natuurlijke basis, (aquarel)potloden, pastelkrijt, neocolors en alles wat nog meer structuren en vlakken kan maken.

Ik ontdek, werk en verwonder.

Dat is mijn proces. En dat is het allerliefste wat ik op de hele wereld doe. Dit is waar ik me keer op keer me in verdwaal. Totdat een resultaat ontstaat zodat de platen hieronder.

 

KLIK vooral op iedere illustratie om van dichtbij te bekijken. Veel kijkplezier!

Irene.

Mijn illustraties

Een selectie van mijn schetsboekavonturen

wist-je-dat

… ieder element in elke illustratie een unieke handgemaakte structuur heeft?

Je vindt onder andere de structuren van bakpapier, allumiumfolie, confetti, cadeauballon, bubbeltjesplastic terug in de illustraties.

… ik heel graag met materialen, schaar en lijm werk maar op de een of andere manier steeds ook weer digitaal verliefd wordt op ProCreate?

… alle illustraties dan ook een combinatie van analoog en digitaal zijn?

… het verhaal Naar de haaien gaat over een vader en dochter die een dag naar de dierentuin gaan. Ieder met hun eigen doel. Papa wil graag alle dieren zien, Amy wil direct naar de shop om een knuffel te kopen. De grootste die er is. Hoe gaat dit nog een leuke dag samen worden?

… de illustraties van Opa en ik een ode zijn aan mijn overleden opa met de Kerst? De elementen op de muur in de woonkamer hingen ook daadwerkelijk aan hun wand. Dertig jaar lang reisden zij over de hele wereld en namen altijd de meest bijzondere spullen mee. Een echt museum.

… deze laatste twee verhalen zijn gemaakt tijdens de post HBO opleiding Beeldverhaal onder leiding van Ellen Vesters. De verdieping die ik zocht nadat ik eerst een jaar onder begeleiding van Mark Janssen aan een boekidee heb gewerkt. Ik ben zo dankbaar voor de hulp en leermeesters die ik heb mogen ontmoeten! 

 

INCLUSIEVE PRENTEN EN VERHALEN VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN

Locatie

Utrecht

%d bloggers liken dit: