PORTFOLIO

Iedere illustratie heeft voor mij een verhaal. 

Dat moment dat ik buiten liep in een donker bos. En wanneer ik allumiumfolie propjes maakte. En het moment waarop ik kraftpapier oppakte en per direct verliefd werd. Of het moment waarop ik de achterkant van de perforator open trok en een schat aan confetti ontdekte. Dat combineer ik met aquarelverf- en potloden, Oost-Indische inkt, polychromos kleurpotloden en Conté krijt.

Ik ontdek, werk en verwonder.

Dat is mijn proces. En dat is het allerliefste wat ik op de hele wereld doe. Dit is waar ik me keer op keer me in verdwaal. Totdat een resultaat ontstaat zodat de platen hieronder.

 

KLIK vooral op iedere illustratie om van dichtbij te bekijken. Veel kijkplezier!

Irene.

MIJN OPA EN IK – een ode aan mijn opa Harry
SAMMY’S AVONTUUR – wachten kan ook leuk zijn…
SCHETSBOEK AVONTUREN – in de maand februari 2023

wist-je-dat

… ieder element in elke illustratie een unieke handgemaakte structuur heeft?

Je vindt onder andere bakpapier, allumiumfolie, confetti, cadeauballon, bubbeltjesplastic terug in de illustraties.

… de illustraties over Sammy onderdeel zijn van mijn prentenboek ‘Sammy’ dat gaat over een avontuurlijk meisje die ontdekt dat wachten ook heel leuk kan zijn! Dit prentenboek is gecreëerd onder begeleiding van schrijver en illustrator Mark Janssen

… het gras van de tekening van Lucy en Witje gemaakt is van confetti? En het gras bij Roodkapje van confetti én de binnenkant van zo’n grote cadeauballon?

… alle illustraties een combinatie van analoog en digitaal zijn?

.. de Gevlekte Beestenbende een collectie van dieren is ontstaan uit waterverf vlekken?

… Stevie het Vuurvliegje een meisje is dat op zoek is naar wat zij het allerleukste vind om te doen? Waarom? Zodat haar lampje ook fel gaat branden. En onderweg ontdekt ze wat haar andere vriendjes het allerleukste vinden om te doen.

… Stevie het Vuurvliegje zal gaan stralen als nooit eerder gezien?

INCLUSIEVE PRENTEN EN VERHALEN VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN

Locatie

Utrecht

%d bloggers liken dit: