Selecteer een pagina

Over mij

Mijn naam is
Irene Johanne Rijkje de Kroon. Ik ben illustrator en creatief ondernemer. Ik maak kleurrijke verhalen in beeld en tekst voor kinderen met als doel een bijdrage te leveren aan een mooiere en inclusieve wereld waarin iedereen mag zijn wie hij of zij is.

Events

CV

Mijn werk

Portfolio

Mijn verhaal

In 2017 heb ik alle moed van de wereld bij elkaar gepakt en heb ik mijn hart gevolgd. Vanaf dat moment teken ik iedere dag, maak ik iedere dag en
STRAAL IK IEDERE DAG.

Als klein meisje was ik veel buiten. Ik ben een echte bouwer, maker, bedenker en doener. Ik hou van creëren met mijn handen, hoofd en hart. Ergens ben ik dat onderweg kwijtgeraakt. Wel had ik altijd een enorme gedrevenheid om het goede te doen. Om een bijdrage te willen leveren aan een betere (werk)omgeving en aan ontwikkeling van een medewerker of leider. Voor 2017 werkte ik als adviseur, trainer en coach. Ik heb veel gezien, gehoord en geleerd over diverse bedrijven, culturen en mensen. 

Alleen de bouwer, bedenker, maker in mij begon steeds meer te protesteren. Tot in 2017 ik de knoop doorhakte en mijn hart ben gaan volgen. 

Ik ben direct gestart met omscholing tijdens een Summerschool van de Master of Childrenbook illustrations in Cambridge, Prentenboeken cursus van ImmerUrlaub en aquarelcursus van Hannie Rieuwerts (voorzitter Internationaal Watercolor Society). 

Mijn illustraties zijn te zien in diverse exposities en  worden verkocht via diverse kanalen waaronder bol.com en via de webshop.

Nog 5 weetjes over mij:

1. De feiten en fabels: geboren in 1989 – op postcode 3956 EC te Leersum. Blijkbaar met onweer tijdens een warme zomernacht. Nu 1,67m en ik woon 405 postcodes verderop.
2. Ik ben vrouw, (bonus)moeder, illustrator, schrijver, hardloopster, tennisser, schipper, danser, dromer-denker-doener-in-1.
3. We hebben alle leeftijdscategorieën kinderen in ons samengestelde gezin. Een peuter, een tiener en een volwassene. 
4. Ik ben een echte NERD. Ik heb een Master, Bachelor, 2 Post-HBO’s en stapels cursussen, trainingen en opleidingen gevolgd. Ik ben misschien wel een learning-addict. *gniffel, gniffel*
5.  Ik ben gek op kaas met truffel en een zachte volle whisky. Mijn lievelingsplek is Centraal Museum Utrecht. Mijn stad en mijn thuis is Utrecht.  

Opleiding

Bachelor – Economie & Management

Facility Management: afgestudeerd op onderzoek naar invloed van flexibele werkomgeving op gedrag en relatie van medewerkers en leidinggevenden.
2010 – 2012

Master of Science – Sociale wetenschappen

Beleid, communicatie en organisatie: specialisatie in verandering en advies. 
2010 – 2012

Illustratie educatie

o.a. Summerschool MA of Childrensbook Illustration, Urlaub Prentenboek Basis & Gevorderden, Urlaub Stijlreis, Aquarellessen Hannie Rieuwerts, The Creatives Club een jaar coaching.
2017 – 2020

 

Masterclass 2021 – kinderboek schrijver en auteur Mark Janssen

Een jaar begeleiding en mentorschap van Mark Janssen tijdens het ontwikkelen van een prentenboek. Afsluitend met een presentatie aan uitgeverijen.
2021

 

Events

Expositie Stevie en haar vriendjes…

Bibliotheek Utrecht – Vleuterweide

maa – jul 2020

KunstKerstShop @Kunstlint

Leidsche Rijn – Vleuten

10-13 en 17-20 Dec 2020

Awards

Winner online competitie Gumclub

Gumclub Utrecht

2018

Hoe ik werk

Ik ben gek op structuren. In alles wat ik om me heen zie en in mijn handen krijg, denk ik direct: hoe zou dit op papier werken? 

Ik werk dan ook het liefst met alledaagse materialen. Denk aan bubbelplastic, aluminiumfolie, bakpapier, confetti en kraftpapier. 

Van deze materialen maak ik structuren die ik verwerk in mijn illustraties. Daarnaast werk ik voornamelijk met aquarelverf een Oost-Indische inkt. 

Mijn werk

Irene de Kroon

Email

irene@irenedekroon.nl

locatie

Utrecht

Telefoon

+316 15520406